Kabaree viib kruiisile (FOTOD) (1)

TANTSULINE NUMBER: Esiplaanil Karl Lember ja Karita Süld. TAMBET ALLIK

TANTSULINE NUMBER: Esiplaanil Karl Lember ja Karita Süld.
TAMBET ALLIK

Täna esietendub Saaremaa ühisgümnaasiumi 99. lennu kabaree-etendus “Voyage du Cabaret” linnarahvale.

Järjekorras 26. kabaree on inspireeritud kruiisist ja glamuurist. “Juba kümnendas klassis mõtlesime, et tahame teha midagi uhket,” ütles Saarte Häälele Karin Viilup, kes koos Genert Allikmaaga juhtis tänavuse kabaree kunstitiimi. Viilupi sõnul soovitigi erilist tähelepanu pöörata just kujunduslikule poolele.

“Sirmide ja lavakaunistustega tahtsime võimalikult palju vaeva näha ja võin öelda, et need tulid hästi välja,” muheles Viilup. Tema sõnul on juba traditsiooniks saanud, et sirme värvitakse esietenduse-eelsel ööl. Nii oli ka sel korral. “Pärast esietendust täiendasime ka päris palju, et ikka ilusam oleks,” lisas Karin Viilup, viidates, et n-ö lavatagune töö ei lõppenud ka siis.

Esimene esietendus toimus juba pühade eel õpetajate ja kooli teenistujate jõulupeol. Kogu koolirahva ette tuldi aga kooli sünnipäeval ehk 15. jaanuaril.

Viilupi sõnul oli koolirahvas imestunud, et ka pärast 25. kabareed on ikka veel võimalik välja tulla uudsete ja innovaatiliste ideedega. “Teemat kiidetakse väga ja meil on vedanud ka sellega, et 2016 on merekultuuriaasta,” märkis ta.

Uuenduslike ideedena tõi Viilup välja mitmeid erinevate visuaalsete efektide või trikkidega vürtsitatud kavasid. Näitena võiks tuua ühe poiste numbri, milles musta kanga ja lennukate ideede abil sündis kääbuste tants.

Karin Viilup lisas, et oluline on kabaree juures ka see, et tegijad ise naudivad suurejoonelist ettevõtmist. “Kui me ise naudime, siis naudib meie tehtut ka publik,” oli ta kindel.

Kabareelavastuste puhul on tihtipeale välja toodud ka nende ühteliitvat mõju lennule. Kuues numbris üles astuv Lilia Kivi märkis aga, et 99. lend oli kindlasti juba enne üsna ühtehoidev. «Just sellepärast, et meid on vähevõitu ning kõik suhtlevad üksteisega,” lausus ta.

99. lennu nimekirjas on vaid 64 õpilast ja peaaegu kõik nad löövad kaasa ka kabarees. “Lend suhtleb rohkem ka väljaspool kooli ning on tekkinud uusi sõpruskondi ja traditsioonide kohaselt ka mõni niinimetatud kabareepaar,” lisas ta.

Kivi sõnul on tänavust kabareed esile tõstetud just kõrgel tasemel võimlemiskavade poolest. “Muidugi toon välja ka meie suurepärase huumorimeelega poiste numbrid, mis saavad tavaliselt kõige võimsama aplausi osaliseks,» märkis ta.

Kõige keerulisem oli Lilia Kivi hinnangul etenduse kondikava paika panemine. “Enamik tahtis võimalikult paljudes numbrites kaasa teha ning järjekorda oli seega üsna raske paika panna nii, et kõik jõuaksid kostüüme vahetada,” selgitas ta. Niisiis prooviti läbi mitmeid versioone, kuni lõpuks leiti see õige.

Tänane etendus on küll praktiliselt juba välja müüdud, kuid uuesti võib SÜG-i üheteistkümnendike 24 numbriga kabaree-etendust näha 5. ja 19. veebruaril.

Pileteid saab osta Saaremaa ühisgümnaasiumi sekretäri ja infosekretäri käest ning Kuressaare spordihoonest nädal enne etendust. Lisaks esinetakse kabareenumbritega mitmetel firmapidudel ja üritustel, nagu näiteks Solistica ja miniteatripäevad.

Fotod: Tambet Allik

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 356 korda, sh täna 1)