Uurimistööde konkursil anti välja kümme rahalist preemiat

Saaremaa omavalitsuste liit (SOL) kuulutas novembri lõpul välja uurimistööde konkursi, mis innustas paljusid oma töid esitama.

SOL-i büroo direktori Veiko Viili teatel esitati konkursile 21 aastatel 2014–2015 tehtud uurimistööd. Komisjoni töö lõpptulemusena otsustati välja anda kaks Oskar Kallase nimelist auhinda humanitaarteaduste vallas. Selle auhinna suurus on 500 eurot.

Ühe neist auhindadest sai Tõnu Talvi uurimistööga “Tartu Ülikooli Kuusnõmme bioloogiajaam”. “See on suurepärane uurimistöö, mis sobib eeskujuks kõigile,” kinnitas Veiko Viil. “Oma põhjalikkusega on töö uurimisküsimuse terviklikult lahendanud.” Töös on käsitletud Saare maakonda puudutavat teemat ja uurimisobjekt on mõjutanud maakonna ja kogu Eesti arengut.

Teise auhindadest sai Anne Trei oma “Pildikesi Kaarma kihelkonnast II–III osa” eest. Viil nentis, et esitatud töö ei olnud küll uurimus klassikalises tähenduses, aga sellest hoolimata oli uurimus kogutud pildimaterjali ja info mahu poolest muljetavaldav.

Kindlasti saab sellest tööst järgmistele uurimistöödele algallikas. “Anne Trei on analoogseid uurimistöid ka varem koostanud. Konkursikomisjon tänab tehtud töö eest ja soovib edu uute tööde tegemisel ning kultuurilooliste faktide kirjapanemisel faktide täpsust.”

Konkursil otsustati välja anda ka seitse eripreemiat. 300 euro suurune eripreemia läks Diana Aldi ja Elo Nõmme ühistööle “Ilves (Lynx lynx): bioloogiline ülevaade ja levikust Saaremaal”. Töö tunnistati naturalia (biomeditsiin, terviseuuringud, keskkond) valdkonna kaheksa õpilastöö konkurentsis parimaks õpilastööks.

Teine 300-eurone preemia anti Kairi Ansperile töö “Maakoolide hääbumine eest”, mis tunnistati sotsiaalvaldkonna kuue õpilastöö konkurentsis parimaks õpilastööks.

100-euroseid preemiaid otsustati välja anda viis. Kertu Tuulingu töö “Elu polü-
skleroosiga” leidis tunnustamist isikliku vaate esitamise eest. Kaspar Möldri tööd “Kormorani toitumisest Saaremaal” tunnustati aga Saare maakonnale iseloomuliku teema käsitluse eest ja Triin Uussaare töö “Salme valla 5–10-aastased lapsed ja internetimängud” sai tunnustuse uurimisobjekti kasvava tähtsuse eest.

Sama suure eripreemia said ka Liisa Õunpuu ja Roosmarii Sarapuu ühistööga “Koolikoti raskusest ja selle võimalikust mõjust kasvava organismi lülisambale. Koolikoti raskusest Saaremaa Ühisgümnaasiumi 1.–9. klassi õpilastel”. Seda tööd tunnustati püstitatud teema käsitluse eest. Originaalse teemapüstituse eest vääris tunnustamist Sirja Aljasmetsa töö “Küünal kui valgusallikas”.

SOL-i juhatuse otsusega ja väljaspool konkurssi tunnustatakse Veiko Viili sõnutsi ka Raul Talvikut raamatus “Teekond maailma ääreni” kajastunud uurimistöö eest. “Tänu Raul Talviku tööle on Saaremaa veelgi unikaalsem ja huvitavam koht, kuhu tulla, kus ennast teostada ja kus elada,” põhjendas Viil. Raul Talvikut tunnustatakse samuti 500 euro suuruse preemiaga.

Konkursi viimase vaatusena jagatakse 12. veebruaril Saare maavalitsuse saalis kätte preemiad ja auhinnad parimatele uurimistöö tegijatele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 363 korda, sh täna 1)