Saarlased aitavad katta presidendi peolauda (1)

1800 suupistega annab oma panuse vabariigi aastapäeva vastuvõtu toidulauale ka KuKuu restorani peakokk Toomas Leedu.

“Sellisel üritusel söögitegemine on auasi igale endast ja riigist lugu pidavale kokale,” ütles Leedu. Kuna suupistete arv on üsna suur, otsustas ta kaasa võtta kolm kokka KuKuu köögist.

Olgugi et suupistete arv on suur, moodustavad need siiski vaid veidi enam kui kümnendiku 24. veebruaril Estonias toimuval vastuvõtul pakutavatest suupistetest.

President Toomas Hendrik Ilves teatas eile, et vastuvõtuks valmistab 12 kokka kokku 16 900 soolast suupistet ning 4200 magusat suupistet valmivad kahe kondiitri käe all.

Toomas Leedu ütles, et kokkade valiku tegid presidendi peakokk Taigo Lepik ja presidendi kantselei. “Kriteeriumiks pole ainult söögitegemise oskus, vaid ka kõlbeline minevik ja potentsiaalne julgeolekurisk,” märkis Leedu, lisades, et tal on hea meel ammuse tuttava Taigo Lepiku usalduse üle.

Mida täpselt maitsti ja mis lauale jõuab, on siiski saladus. “Kuna kokad on erinevatest regioonidest, siis on selge, et pakun seda toitu, mis on valmistatud siin kasvanud parimast toorainest,” kinnitas Leedu, kergitades siiski veidi saladuskatet toorainelt.

“Siinkohal ongi paslik tänada võrratu tooraine eest Muhu saare jaanalinnukasvatajat ja leivameistrit, Saaremaa lihatööstust ja Kassukat, kes teeb parimat vürtsikilu. Lisaks olen koos Juss Lindmäega sügisel kõvasti korilusega tegelenud – vabariigi tähtpäeval leiavad rakendust isekuivatatud puravikud ja kukerpuumarjad.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 315 korda, sh täna 1)