Minister: laevahinnad peaksid avalikud olema

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ütles riigikogus arupärimisele vastates, et Tallinna Sadama Poolast ja Türgist tellitud uute laevade hinnad oleksid pidanud algusest peale olema ka avalikkusele kättesaadavad.

“Ongi kentsakas olukord, kus sellist informatsiooni peab konfidentsiaalselt erikomisjonile andma, kes justkui althõlma saab seda jagada. See ei ole hea olukord,” sõnas Michal, nentides, et parvlaevade täpne maksumus on laevatehaste palvel küll ärisaladus, aga ta ei välistaks, et meedias on juba ilmunud õigeid numbreid.

Eesti Ekspress kirjutas eelmisel nädalal, et mõlemad Türgis ehitatavad parvlaevad maksavad kumbki 22,8 miljonit eurot ja Poolas ehitatavad kumbki 31,5 miljonit.

Ministri andmetel on mõlemad laevatehased laevaehituse graafikust kümmekond päeva ees ja on alust oletada, et valmis jõutakse õigeks ajaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 226 korda, sh täna 1)