Politsei viis Ruhnu saare kauplusepidaja kainerisse (13)

KURJAD SÕNAD: Poemees Gerne väljaütlemised võimendusid alkoholi toimel ning muutusid ähvardusteks. Seetõttu ei jäänud vallavanemal üle muud, kui politsei kutsuda. Kaatriga sõidutati ruhnlane Kuressaarde kainerisse. ERAKOGU

KURJAD SÕNAD: Poemees Gerne väljaütlemised võimendusid alkoholi toimel ning muutusid ähvardusteks. Seetõttu ei jäänud vallavanemal üle muud, kui politsei kutsuda. Kaatriga sõidutati ruhnlane Kuressaarde kainerisse.
ERAKOGU

Politsei tõi kolmapäeval Ruhnu saarelt Kuressaarde kainenema kaks purjus meest. Üks neist on pikalt vallavanema vastu hammast teritanud poeomanik.

Politsei pressiesindaja Heiko Leesmendi sõnul sai politsei kolmapäeval kella 18 paiku teate, et Ruhnu saarel käituvad häirivalt ja ohtlikult kaks joobes meesterahvast. Saarele saadeti politseipatrull, kes toimetas Kuressaarde kainenema kaks mees (vanuses 59 ja 42).

Ruhnu abipolitseinikust vallavanem Jaan Urvet sõnas, et tegemist oli kohaliku poepidaja Vitali Gerne ning Indrekuga, kes oli saarele kohalikku elu dokumenteerima tulnud TV3 võttemeeskonna abina. (Indrek täpsustas, et ei kuulu TV3 töötajate ega abiliste hulka ja saarel oli erapuhkusel, mitte koos TV3-ga. täiendatud 29.07.2016 kl 10.44)

Vallavanema sõnul on kohaliku poepidajaga jamad kestnud juba aastakümneid, kuid siiamaani ei ole veel midagi ette võetud. Tema väidete kohaselt olid mehed öö läbi joonud ning lõpuks tekkis poepidajaga sõnasõda, kuhu sekkus Indrek. Saarte Häälele väideti, et Indreku joove oli küll minimaalne ning põhiprobleemiks oli Vitali Gerne.

Urveti ja Gerne vahel valitsevat juba pikemat aega mitte just eriti sõbralikud suhted. Poepidaja süüdistab vallavanemat näiteks raha kõrvalepanemises ning on muserdatud asjaolust, et tema kui koguduse laekuri käest võeti ära kiriku võtmed.

Deliiriumiseisundis said sädemest leegid ning asi jõudis reaalsete ähvardusteni tappa ja põlema panna. Vallavanem lisas, et joobes mehed sõitsid autoga mööda saart ringi ning saare elanike jaoks tekkis ohtlik olukord. Suur mure oli vallavanemal laste pärast, keda saarel suvisel ajal olevat rohkem kui tavaliselt.

Sõnasõja peale kutsuti kohale ka vallavolikogu esimees Heikki Kukk, kes tunnistajate sõnul lubas purjus mehed vette viia. Vallavanem selgitas, et pealtnäha ähvardusena kõlanud fraas oli mõeldud ettepanekuna joobnud meestel ühe suplusega kainemaks saada.

Vitali Gerne süüdistused tembeldas vallavanem absurdiks ning mainis, et teede remondiks mõeldud raha, mille kõrvalepanemises poepidaja teda süüdistab, olid maas juba enne tema vallavanemaks saamist. Laimu oli ta enda sõnul juba pidanud pikalt kannatama, kuid ähvardused ja teiste ohtu seadmine ületas tema jaoks igasugused piirid.

Kohapeal viibisid ka TV3 reporter Katrin Lust ning operaator, kes sattusid kisklemise keskele.

Eile hommikul käidi ka politseis nähtu kohta tunnistusi andmas, aga kuna juhtumi menetlus alles käib, ei ole neil Lusti sõnul lubatud nähtut kommenteerida.

Saarte Häälele teadaolevalt võeti ka nende kaamera mälukaart uurimise huvides hoiule.  Saarte Hääl vestles lisaks vallavanemale veel mitme tunnistajaga, kelle väitel võib vallavanema nägemus juhtumist olla mõnevõrra kallutatud. Menetluse lõppedes lubasid nad nähtust avaldada oma versiooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 4 727 korda, sh täna 1)