JUHTKIRI: Oma katuse all

Täpselt üksteist kuud tagasi põles Laimjala vallas Mägi-Kurdla külas maha elumaja. Iga põleng on tragöödia, eriti kole on lugu aga siis, kui punane kukk jätab inimesed lageda taeva alla keset talve. Õnn, kui tuleõnnetuse läbi kannatada saanutel on sugulasi, sõpru, kes neile esmast ulualust annavad, aga nii lahke ja heasoovlik kui pererahvas ka poleks, oma kodu on alati kõige parem. Ja ega keegi taha ju teistele liiga kauaks kaela peale jääda.

Mägi-Kurdla Reedika rahval on läinud hästi, sest vähem kui aasta pärast kahjutuld on nad kogukonna abiga saanud taas omaenda katuse pea kohale. Sealjuures nii hästi, et 91-aastane memmeke Amalia saab väljas toimuvat uudistada täpselt sama koha peal, kus enne põlengut. Eks tööd ole taastatud eluasemega veel küll, aga see töö käib teadmises, et head inimesed pole ilmast kusagile kadunud ja et kindlustuskompaniile aastate jooksul makstud summad võivad kõikidele kahtlustele vaatamata osutuda õige toekaks õlekõrreks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 64 korda, sh täna 1)