Lümandas vabariigi parimad väravakütid

Eesti koolispordi liidu ja Eesti jalgpalli liidu ühiskorraldusel toimus Tallinnas 6. aprillil jalgpalli osavusfestivali VÄRAV vabariiklik finaal, seekord siis kolmandat korda.

EDUKAD: Kooli esindus koos maskott Siiliga. Vasakult Joosep Lonks, Marii Silts, Juhan Tuulik, Uku Kassuk, Helina Tarkmeel ja Kaili Lilles.
URVE VAKKER

Lümanda põhikool on osalenud kõigil kordadel ja võib tõdeda, et triblamise ja väravalöömiste tase on märgatavalt tõusnud. Osavust tuleb näidata kolmel alal ja iga võistkond saab kaks katset. Meil läks eriti hästi 10 m kauguselt värava tabamine. Kolme minuti jooksul tuleb saavutada 12 väravat, kui see õnnestub kiiremini, siis läheb kirja aeg.

Kui eelnevatel kordadel oli see ala meie nõrgim, siis sel aastal jäi vabariigi tippajast puudu vaid 0,5 sekundit. Kahekümne kahe võistkonna hulgas saavutasime ajaga 1.38.31 veenva esikoha hilisema üldvõitja Lasnamäe vene gümnaasiumi ees. Ka kahel ülejäänud võistlusalal olime kõigiga võrdsed ja saavutasime oma n-ö isiklikud rekordid, kuid teised olid veel nobedamad.

Kokkuvõttes jäi medalikoht vaid paari punkti kaugusele, võitsime kaheksanda koha. Parimad koolid kokkuvõttes: Lasnamäe vene gümnaasium 67, Paikuse PK 54, Tallinna Tõnismäe reaalkool 50, Pärnu Vanalinna kool 50, Paide gümnaasium 48, Elva gümnaasium 46, Raasiku PK 46 ja Lümanda PK 46, Sillamäe Vanalinna kool 42 jne.

Lümandat ja Saaremaad esindasid Joosep Lonks, Juhan Tuulik, Uku Kassuk, Marii Silts, Kaili Lilles ja Helina Tarkmeel. Joosep loositi õpilasesindajaks show-võistluses ning oma triblamisoskusega ületas ta Martin Reimi ja kõiki teisi ning tõi õpilasesinduse esimesena finišisse.

31. märtsil toimunud Saaremaa alagrupis võideti 4.–5. klasside arvestuses ülekaalukas esikoht, võideti kõik kolm ala. Vabariigis võistlesid Joosep Lonks, Uku Kassuk, Juhan Tuulik, Kaili Lilles, Helina Tarkmeel, Marii Silts ning Saaremaa alagrupis ka Andreas Rae.

Saaremaa alagrupis olid ka nooremad võistlejad väga tublid, võites samuti kolm kavas olnud ala. Esikoha said Kärt Tiitson, Friida Põld, Vanessa Vihman, Karl Priido Hoogand, Artur Teller ja Sander Kallas. Õpilasi on treeninud treenerid Liisa Mere ja Sander Viira ning õpetaja Urve Vakker.

Urve Vakker

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 70 korda, sh täna 1)