REPLIIK: Aasta ema olgu eeskuju (3)

Võtan sõna ja vaidlen vastu vastuvaidlejatele: aasta ema peab olema eeskuju! Üksikema võib ju tubli ema olla, võib-olla ongi vahest parem ema kui mõni abielus olev, aga aasta ema valijad otsivad võimalikult ideaalset varianti. Ja ideaalis peaksid lapsed sündima abielust!

Eesmärk on väärtustada perekonnaelu terviklikult, mitte ainuüksi emaks olemist. Oluline on, kas naine oskab ka hea abikaasa olla, sest sellega ollakse lastele eeskujuks!

Muidugi on kahju, kui laste isa pole tahtnud abielluda, aga miks naised siis olid sellele vaatamata nõus selle mehega lapsi saama?

Samuti on märkimisväärne, kas naine suudab korraga tubliks kasvatada rohkem kui ühe lapse, sest mitme lapse vahel end jagada ei ole alati sugugi lihtne. Pealegi, kui lastel polegi üks ja sama isa, peavad need lapsed olema siiski sündinud mõlemal juhul abielust, samal põhjusel võib aasta emaks saada ka lesk. Lisaks peavad pereliikmed olema ühiskondlikult aktiivsed ja tublid.

P.S. Miks kõik järsku kangesti aasta emaks saada tahavad? Ole lihtsalt tubli ema oma lastele, ükskõik millist peremudelit sa ka ei esinda! Ja ole lihtsalt õnnelik!

Piret Hiie-Kivi, abikaasa ja ema

FB postitus

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 366 korda, sh täna 1)