Motomeestel töine nädalavahetus

Möödunud nädalavahetusel toimus mitmeid krossivõistlusi, kus osalesid ka Saaremaa krossisõitjad.

Laupäeval sõideti Tihemetsas Lauri krossirajal Eesti Hobikrossiklubi teine etapp, kus osales ka väga palju saarlasi. Alljärgnevalt on kõikide saarlaste tulemused klasside kaupa välja toodud.

Retroklassi valitsesid vennad Lüüdingud, kes hõivasid samade punktidega poodiumi kaks esimest astet. Jaanus võitis esimese sõidu, aga teises sõidus jäi peale Kristjan ja teise sõidu paremusega kuuluski etapivõit Kristjanile.

MX40-klassis ehk veteranide klassis osales ainult üks meie mees – Andres Haramaa, kes hoolimata pikast võistluspausist suutis end sõita täpselt klassi keskele, olles nii mõlemas sõidus kui ka kokkuvõttes üheteistkümnes.

MX D-klassis oli kohale tulnud ligikaudu 80 võistlejat ja tänu sellisele populaarsusele tehti see klass kvalifikatsiooniaegade põhjal pooleks. Kiiremas grupis olid meie meestest Üllar Helde ja Andrus Turja, kes said etapi kokkuvõttes vastavalt 28. ja 27. koha. Aeglasemas grupis olid Ando Vaga ja Tair Türnpuu, kes olid sõitudes vastavalt 9./2. ja 6./12.

MX C-klassis oli saarlasi ainsana esindamas Mart Kiil, kes sõitis ainult ühe sõidu ja sai kokkuvõttes 34. koha.

Päeva kõige kiiremas klassis, kus olid koos MX A- ja juuniorklassi sõitjad, osales kaks meie sõitjat: Aaron Nau juuniorklassis ja Henri Haramaa MX A-klassis. Nau oli mõlemas sõidus kuues ning ka kokkuvõttes kuulus juuniorklassi kuues koht temale.

Haramaa oli esimeses sõidus 7. ja teine sõit oli juba paljulubav, kui ta sai stardist minema kolmandana. Paraku langetas kõva kukkumine esimesel ringil ta rivi lõppu. Teisest sõidust tuli 9. koht ja ka kokkuvõttes A-klassi 9.koht.

Laupäeval peeti veel teinegi võistlus, Eesti noorte karikavõistlused motokrossis, mis toimusid Kuimetsa krossirajal. Masinaklassis Quad 50 võistlesid klubi noorimad sõitjad Kedor Kohu ja Ian Vares. Kedor suutis sõita end kolmandaks ja Ian pidi seekord leppima viienda kohaga.

Ka pühapäeval toimus motokrossivõistlus – Äksi Cupi esimene etapp, millest võttis osa esimest aastat suurel quad´il sõitev Siim Saat. Siim saavutas mõlema sõidu teise kohaga ka kokkuvõttes Quad Open´i masinaklassis teise koha.

MC Saaremoto

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 360 korda, sh täna 1)