PRIA palub põllumeestel kiirustada

Pindalatoetuste taotluste esitamise põhiperiood kestab 22. maini, kuid 16. mai südaööks oli PRIA-sse laekunud vaid pisut rohkem kui kolmandik eeldatavast taotluste hulgast. Soovitame oma klientidel esitada taotlus esimesel võimalusel.

Möödunud aastal taotles ainuüksi ühtset pindalatoetust 15 387 põllumeest. Sel aastal on kahe nädala jooksul esitatud 5440 taotlust, nendest 90,4% e-PRIA vahendusel.

PRIA tuletab meelde, et hektaripõhiste pindalatoetuste ja maaelu arengukava loomatoetuste taotluste tähtajaline esitamine kestab 2.–22. maini. Pärast seda saab taotlusi hilinenult esitada 16. juunini, aga siis vähendatakse toetust 1% iga hilinetud tööpäeva kohta.

Toetusi ei vähendata, kui taotlus on esitatud 22. maiks ja seda 16. juunini täiendatakse või muudetakse juba esitatud taotluses andmeid. Seega kui taotleja ei ole näiteks veel otsustanud, mida ta põllule külvab või ei tea täpseid põldude piire, saab ta siiski juba olemasolevad andmed taotlusele lisada, taotluse 22. maiks ära esitada ja hiljem seda täpsustada. Nii saab vältida toetuse vähendamist.

Erandiks on mahetoetus, mida hilinenult taotleda ja mille taotlusse hiljem põlde lisada ei saa.

Viimastel päevadel võib taotluse esitamine e-PRIAs muutuda suure andmemahu tõttu aeglasemaks. PRIA soovitab taotlused ära esitada võimalusel enne nädalavahetust. Teenindusbüroodes võivad taotluste vastuvõtu põhiperioodi lõpus tekkida järjekorrad.

PRIA

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 375 korda, sh täna 1)