PILTUUDIS: Kuressaare turu kajakas kopsib järjekindlalt kalapoe uksele (3)

FOTO: Raul Vinni

Kuressaare turul elutsevast suurest kajakast on saanud juba omaette vaatamisväärsus. Nii kohalikud kui ka turistid teevad kajakale peale sattudes temast kas väikese video- või fotojäädvustuse. Inimestega harjunud lind ei pane seda pahaks.

Nukralt tühjal turul on kalapoe ukse taga passiv kajakas kohal juba hommikul ja püsib seal kuni poe sulgemiseni. Tema põhitegevus ongi kalapoe uksele nokaga koputamine.

Kalapoe müüja tunnistas, et tegelikult ajab see koputamine üsna hulluks. “Hommikul alustab ja nii päev otsa,” sõnas müüja. Kas lind peksab oma peegeldust klaasuksel või huvitavad teda letis olevad kalad, jääb selgusetuks. Kui mõni kalapoe klient poest räimekotiga välja astub, jalutab kajakas, nokk õieli, tema järel. Tavaliselt kuuleb ta sõnu “kõtt!” või “mine eest ära”. Kuid siiski leidub ka mõni lahke inimene, kelle visatud räime lind koera kombel õhust kinni püüab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 800 korda, sh täna 1)