Juulis selgub Eesti parim talutoit

Eestimaa talupidajate keskliit korraldab juba teist aastat järjest parima talutoidu valimise, mille eesmärk on tõsta esile ehtsat talutoitu ja tunnustada talunike tööd.

Talupidajate keskliidu juhi Kalle Lieberti sõnul sündis parima talutoidu konkurss soovist tunnustada meie usinaid talunike ja innustada neid tegelema tootearendustega, mis muudaks neid konkurentsivõimelisemaks nii siin kui ka välismaal.

Parimatest parima talutoidu valimise ja tunnustamise vajadust kinnitasid ka talunikud, mida näitas ka juba eelmisel aastal suur osalejate arv. “Sel aastal ootame konkursile veelgi rohkem osalejaid, sest lisaks ettevõtmisega kaasnevale tähelepanule ootab kategooria võitjat ka hinnaline ja praktiline auhind – turundustugi võidutootele,” ütles Liebert.

Mullu esmakordselt läbiviidud konkurss oli saarlastele küllatki edukas, sest Saaremaa kadakasiirup (Orbu talu) tunnistati parimaks keediseks ja külm­pressitud tudraõli (Karmeli talu) parimaks tervisetooteks. Mullu oli võistlustules 77 talutoodet 25 talupidamisest. Parima talutoote valimisel hindas žürii nii talutoodete maitset kui ka talunike äriplaani, tootearendust ja turundust. Konkursi üldvõitjaks tunnistati Pajumäe talus toodetud mahe keefir.

2017. aasta parim talutoit selgitatakse välja seitsmes kategoorias:

  • •Parim piimatoode
  •  Parim pagaritoode
  •  Parim lihatoode
  •  Parim maius
  • •Parim keedis
  • •Parim tervisetoode
  • •Parim jook

Seitsme kategooria hulgast selgitatakse välja ka konkursi üldvõitja, kes pälvib konkursi peaauhinna, milleks on võidutoote turundustugi.

Hindamiskomisjon valib parimaid tooteid 14. juulil Tallinnas Academic Food Lab-is. 2017. aasta parim talutoit kuulutatakse välja 8. juulil Võrus toimuval talupäeval.

Hindamiskomisjoni kuuluvad toidublogijad, kokad, turunduseksperdid ja kaupluste esindajad. Komisjoni esimees on Eesti talupidajate keskliidu nõukogu liige Kaul Nurm.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 215 korda, sh täna 1)