Teppo lõõtsamehed kogunevad Mätjale festivali pidama (1)

Laupäeval, 5. augustil toimub Leisi vallas Mätja külas Mätja-Tareste seltsimajas Saaremaa III lõõtspillipäev Teppo-tüüpi lõõtspilli mängijatele ja huvilistele.

Lõõtspillipäev on Saaremaa ühe tuntuma lõõtsamehe Sulev Mägi algatatud traditsioon, kuhu tänavu on mängima oodata üle 30 pillimehe. Keskpäeval pidulikult algavale üritusele eelneb pillimeeste registreerimine ja pillipidu lõpeb hommikuni kestva öösimmaniga.

Lõõtspillipäev on osa Mätja-Tareste seltsimaja läbi aasta toimuvast kultuuriharidusprogrammist. Traditsiooniline kultuuriaasta algab rahvaliku aastavahetuse peoga ja jätkub aasta-aastalt võimsamaks muutuva kevadkontserdiga, mille peaesinejaiks on olnud näiteks ansambel Kõrsikud ja tšello­kvartett C-JAM.

Jaanipäeviti toimuvad külaplatsil üle valla kuulsad sportlikud jaanid ning juuli lõppu, augusti algusse on sätitud hariva ja traditsioone hoidma kutsuva suunitlusega muusikaüritus. Saagikoristuse lõppu tähistatakse külas lõikuspeoga, kuhu on oodatud külalised üle ilma.

MTÜ Mätja Küla Selts on 2009. aastal asutatud mittetulundusühing, mille eesmärk on Mätja ja Tareste küla külaelu aktiviseerimine, kogukonnale aktiivse vaba aja veetmise võimaluste pakkumine ning tervishoiu, loodushoiu, maastikuhoolduse ja heakorra mõistlike põhimõtete propageerimine ning ellurakendamisele kaasaaitamine. Selts toetub oma tegevuses liikmeskonna vastutustundele ja algatusvõimele. Mätja küla seltsi kuuluvad kahe kõrvuti asetseva küla Mätja ja Tareste kogukonna liikmed.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 472 korda, sh täna 1)