Lossis avati Marina Schnurre abstraktse kunsti näitus

Pildil on Marina Schnurre koos Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüaga. Näitus jääb avatuks 3. septembrini.
Foto: EGON LIGI

Eile avati Kuressaare linnuses Marina Schnurre näitus “Märkide keel tuttavas ümbruses. Maalid aastaist 2007–2017”.

Maalikunstnik, graafik ja kirjanik Marina Schnurre on sündinud Riias läti-vene segaperekonnas. Kunstnikuna hakkas Marina Schnurre küpsemas eas eelistama akrüül-, pastell- ja õlimaali, katsetades julgelt mitmesuguseid värviefekte ja väga erinevaid materjale. Enamik sellegi näituse töid on tehtud segatehnikas. Sageli kasutab kunstnik korduvat ülemaalimist ja viljeleb ka kollaaži.

1975. aastast tegeles Marina Schnurre vähihaigete sotsiaalse nõustamisega, asutades mh vastavaid abigruppe ja luues õppefilme. Aastail 1980–2000 töötas ta Berliini Moabiti haiglas psühhoonkoloogina, käies 1990. aastail erialastel nõustamisreisidel ka Eestis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 220 korda, sh täna 1)