3×3 korvpalli tiitel tänavu Satsile

FINAALI MVP: Siim Pildre läbimurdel.
Foto: ALVER KIVI

Kehva ilma tõttu Pihtla väljakutelt Kuressaare spordihoonesse kolitud maakonna meistrivõistlused 3x 3 korvpallis võitis meeskond Sats.

Meeste turniiril osales üheksa meeskonda, kes olid jagatud kahte alagruppi, kust said edasi kummagi kaks paremat. Poolfinaalis alistas Sats Kortek RE tulemusega 15 : 5 ja Orissaare Fokkersi samuti 15 : 5.

Finaalis jagus tasavägist mängu seisuni 5 : 5, siis viis Gert Kaldmäe Orissaare 7 : 5 juhtima. Siim Pildre vedas aga Satsi mehed järele ja viigistas seisu 7 : 7-le. Taas olid Orissaare mehed need, kes ette said ning Raul Koppeli ja Markus Metsala korvidest juhiti 12 : 7.

Vastased polnud aga murtud. Finaali MVP valitud Siim Pildre vedamisel tegid Satsi mehed 8 : 0 vahespurdi ning võitsid kohtumise 15 : 12 ja maakonna meistritiitli.

Siim Pildre tunnistas, et ta ei pannud mänguhoos tähele, mis vahepeal seis oli. “Proovisime anda parima, plaan oli nad kiirusega maha murda ja kaitses hästi seista,” märkis ta, lisades, et lõpuks tõi võidu suurem tahtmine. 

Orissaare meeskonna kogenuim mees Raul Koppel tõdes, et mäng oli enamiku ajast punkt-punktis ja see vahe, mis vahepeal kätte mängiti, polnud mingi edu. “Tänavakorvpallis on kaugviskel nii suur tähtsus ja kui need lähevad, on raske võita,” sõnas ta. “Mängu otsustas Siim oma visetega, ta tabas tähtsal hetkel ja pani ka vabaviskeid kindlalt. Meie poolt lauas üks mahamagamine, nende kaks vabaviset ja pall ka lõpus neile, nii polnud midagi teha. Aga turniir läks kokkuvõttes ikkagi hästi, noored poisid tahtsid mängida ja nautisime. Tahtsime küll võita, aga alati ei saa.”

Kolmanda koha mängus võitis Fokkers Kortek RE tulemusega 15 : 4.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 131 korda, sh täna 1)