Mereajalookonverentsil võetakse luubi alla mereharidus

Laupäeval kell 11 saavad mereajaloo huvilised seekordsel ajalookonverentsil Kuressaare merepäevade teematelgis Raiekivi säärel kuulata ettekandeid omaaegsetest merekoolidest, sellest, millistel erialadel noored toona meremehe tarkusi-oskusi omandasid.

Saaremaa merekultuuri seltsi esimees Rein Sepp andis teada, et esimesena astub huviliste ette ajaloolane Bruno Pao, kes annab ülevaate Eesti ja sealhulgas Saaremaa merehariduse ajaloost kuni Teise maailmasõja alguseni.

Roomassaare jahisadama kapten, jahtlaevaga Lennuk ümber maailma purjetanud Meelis Saarlaid meenutab noorte purjetajate koolitamist Saare Kaluri Nasva jahtklubis. See oli taimelavaks paljudele saarlastele, kellest on sirgunud tipp-purjetajaid ja tublisid meremehi, kes praegugi maailmameredel sõidavad.

Saarlasest eruadmiral Tarmo Kõuts räägib merehariduse ümberkorraldamisest taasiseseisvunud Eestis.

Orissaare gümnaasiumi vilistlane, merenduskallakuga klassis õppinud nüüdne kapten Mikko Ränk räägib kuulajaile sellest, kuidas temast meremees sai. Saaremaa merekultuuri seltsi egiidi all ilmub tänavugi traditsiooniline merepäevade Päevaleht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 263 korda, sh täna 1)