Lisandunud on kolm HIV-kandjat

Selle aasta esimese seitsme kuuga on Saaremaal registreeritud kolm HIV-i nakatunut.

Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Jevgenia Epštein ütles Saarte Häälele, et ühel 2017. aastal nakatunud isikul diagnoositi ka aids.

2016. aastal registreeriti Saaremaal neli HIV-positiivset. Küsimusele, kui palju on HIV-nakatunuid Saaremaal praegu kokku, ei osanud Epštein vastata, kuna puuduvad andmed varem avastatud HIV-positiivsete surma kohta.

Kokku on Saaremaal registreeritud alates 1988. aastast praeguseni 15 HIV-positiivset, üheksa meest ja kuus naist. Aids on sellel perioodil diagnoositud viiel inimesel, aastatel 1988–2016 neli juhtu ja üks juht 2017. aastal.

Levikuteede andmed on terviseametil olemas 2007.–2017. a kohta — sel ajal avastati Saaremaal üheksa HIV-positiivset, nakatumine oli kuuel juhul toimunud oletatavalt sugulisel teel (heteroseksuaalselt), kolmel juhul oli oletatav levikutee/riskifaktor teadmata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 598 korda, sh täna 1)