PILTUUDIS: Eerik Haameri tamm sai infotahvli

2010. aasta 15. augustil loitsis Saaremaa raamatuklubi Loode tammikus 16,5 meetri kõrguse puu maalikunstnik Eerik Haameri tammeks. Eile, seitse aastat hiljem, avati tamme kõrval infotahvel, kus saab nii eesti kui ka inglise keeles põgusa ülevaate Kuressaarest pärit kunstniku elust ja loomingust.

Maanus Masing

Eerik Haamer (17. veebruar 1908 – 4. november 1994) lõpetas 1932. aastal Tartu ülikooli kehalise kasvatuse erialal ja 1935. aastal kõrgema kunstikooli Pallas. II maailmasõja ajal 1944. aastal lahkus ta Eestist Rootsi.

Haamer on loonud eepilisi olustikumaale Eesti, Rootsi ja Norra kalurite elust ning maastikumaale ja raamatuillustratsioone – 1954. aastal ilmus Torontos Eerik Haameri illustratsioonidega “Kalevipoeg”. Haameri Rootsi- perioodi loomingu kogumahuks on arvatud 700 maali.

Eerik Haamerilt pärineb lause: «Kusagil ei ole taevas nii kõrge ja inimene nii maalähedane kui Saaremaal.»

Pildil on Enda Naaber ja Tõnis Kipper.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 184 korda, sh täna 1)