Vilsandlaste päevad, trance, matkad ja külalised

Vilsandi meresaarele, mida hellitavalt ka Vilsandi linnuriigiks kutsutakse, saabuvad sulelised pesitsema lähemalt ja kaugemalt juba varakevadel. Lindudele järgnevad suveasukad, inimesed, kes soetanud endale paesele ja kadakasele väikesaarele elamise.

TEADMISI AMMUTAMAS: Giidi jutt paelub Toomas Ringveed (punase jopega), Sandrit ja Kristit. Nende taga Lii Muru.

Tänavune aasta pole Vilsandil erandlik. Järjekordne suursündmus, vilsandlaste päevad on ajalooks saanud. Vilsandi rahvuspargi 107. sünnipäevgi nädala eest peetud, täna pannakse Hannuse talus punkt kolm päeva kestnud omalaadsele muusikafestivalile Vilsandi Trance, mille peakorraldaja on Jaan Tätte juunior ehk Meisterjaan.

Ennekõike on Vilsandi tuntust kogunud ikkagi linnuriigina, riikliku kaitsealana, rahvuspargina. Enam kui sada aastat tagasi pani sellele aluse mees, keda teab iga vilsandlane, loodussõbrad nii Eestis kui paljudes teistes riikides. Artur Toomist, Vilsandi linnukuningast räägitakse legende siiani.

Loodusesõpradele kohaselt võtab ligi poolsada huvilist pühapäeva ennelõunal pärast rahvuspargi sünnipäevahommikut Loonal ette teekonna Papissaare sadamasse, et sealt meritsi Vilsandile rännata.

RMK teabetöötaja Kadri Kullapere on giidi rollis. Kaater ootab huvireisijaid kai ääres. “Astuge aga laeva,” julgustab Kadri kaile jõudnuid…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 695 korda, sh täna 1)