LUGEJA KIRI: Poliitika ja pirukad

Lähenevad kohalike omavalitsuste valimised ergutavad parteisid oma liidreid kabinetivaikusest rahva ette saatma. Kohtumiste vorm ja sisu on erinev, eesmärk üks – hääletage meie organisatsiooni parimate poolt!

Jaanipäeval korraldas päevakeskuses linna pensionäridele meeleoluka peo Keskerakond. Taasiseseisvumispäeva puhul olid sama meeldivateks külalisteks sotsiaaldemokraatide esindajad. Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Helmen Kütt tutvustas kuulajatele töös oleva pensionireformi sisu, mis lahendaks eakate jaoks rea valusaid probleeme (ravimite hinnad, madalapalgalistele tööstaaži arvestamine pensionile jäämisel, matusetoetus jne).

Linnapea Madis Kallas alustas esinemist põgusa ülevaatega haldusreformi käigust ja selgitas, millised on struktuurid kohtadel (osavallad, teeninduskeskused). Ta tutvustas ka linnakodanike heaks tehtavat. Kuna linna käsutuses olev elamispind on amortiseerunud, kavatsetakse elamuid juurde ehitada. Lahenema hakkab Tuulte Roosi kaupluse probleem.

Suured plaanid on keskväljakuga ja kümnesse bussipeatusse paigaldatakse tuule­kojad. Kui mitte varem, siis 2019. a parlamendivalimiste eel kuuleme, kuidas neid lubadusi on täidetud.

Kuna kohtumine linna eakatega langes kokku iseseisvuse taastamise päevaga, toodi külakostiks kaasa traditsiooniline kringel ja õdus õhtu­poolik möödus kohvilauas. Tantsumuusika eest hoolitses 1 Miil.

Oli tasemel üritus – tänu tegijaile!

Maimu Sõrm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 137 korda, sh täna 1)