Maavalitsuse asemele riigihalduse talitus (4)

Uuest aastast tegevuse lõpetavate maavalitsuste ruumides jätkavad tööd uued riigiasutused.

“Maavalitsuste ülesannete ülevõtmisel tekib kindlasti mõningaid probleeme. Selle tarvis on plaan jätta igasse maakonda seniste maavalitsuste asemele riigihalduse talitus,” vahendas Postimees riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnu.

Aab selgitas, et sõltuvalt maakonnast asub talituses tööle kolm kuni üheksa inimest. “Sinna jäävad planeerijad, arhivaarid, kes hakkavad dokumente korrastama. Kindlasti infotöötaja, kes jagab inimestele teavet, kuhu nad oma küsimustega ja toiminguteks peavad pöörduma,” lisas ta.

Ministri sõnul ei eelda ta, et maavalitsuste ülesannete ülevõtmine peaks kuidagi kulusid kokku hoidma. “See pole ka eesmärk. Oluline on see, et need ülesanded saaksid kiiremini ja tõhusamalt täidetud,” sõnas ta.

Saare maavanema ülesandeid täitev maasekretär Jaan Leivategija ütles, et ka Saare maavalitsuse töötajatele tutvustati eelmisel nädalal uue osakonna struktuuri, mille koosseisus on maakondades paiknevad talitused.

“Saaremaa talituse koosseisus on hetkeandmete põhjal lisaks juhatajale veel planeeringute peaspetsialisti, kohalike omavalitsuste nõustaja ja arhivaari ametikoht. Riigimaja tekkimisel lisandub infotöötaja ametikoht,” ütles Leivategija, lisades, et andmed on siiski esialgsed ja lõplik struktuur selgub hiljem. Ta kinnitas, et uue ametikoha osas on ka mõne töötajaga juba räägitud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 668 korda, sh täna 1)