Vald toetab maalinnade projekti

Lääne-Saare volikogu otsustas eile nõustuda projektiga seotud varalise kohustuse võtmisega ajavahemikul 2017–2020.

Otsusega tagatakse valla poolt vähemalt 15% omaosalus Saare maakonna maalinnade võrgustiku arendamise projektis Kaarma (summas 25 000 eurot) ja Lihulinna (summas 3000 eurot) maalinnas kavandatavate tegevuste ja maalinnade võrgustiku turundustegevuste rahastamiseks.

Otsus ei tulnud siiski mitte kergelt. Volikogu liige Koit Voojärv leidis, et projekti lülitatud Lihulinna arendamine on selle asukohta silmas pidades mõttetu rahakulutamine. Otsuse eelnõu tutvustanud Lääne-Saare valla arenduste peaspetsialist Aarne Põlluäär selgitas aga, et muudatusi projektis enam teha ei saa, kuna see on maakondlikus komisjonis kinnitatud. Ta märkis, et kui volikogu omaosaluse tagamise otsust ei tee, siis pole ka võimalik projekti EAS-i taotlusvooru esitada.

Arutelu järel toetas otsuse eelnõu üheksa volinikku, seitse hääletas vastu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 285 korda, sh täna 1)