Rekordujumise katkestas torm

Gotlandilt Saaremaale ujuda üritanud Bruno Nopponen pidi teisipäeval pärast kaheksat ja poolt tundi ning 19,4 kilomeetrit loodusjõudude võitu tunnistama.

“Ilmataat mängis vingerpussi – lubatud vaikse ilma asemel tõusis merel torm. Vastutuul oli kuni 12 m/s, laine tõusis kahe meetrini,” sõnas Nopponen.

Vesi oli tema sõnul väga soe ja saatemeeskond hea. Toitmine toimis hästi, enesetunne ja minek olid samuti head. Ta lisas, et oleks pidanud alustama Saaremaalt. Kuid ilmateade näitas vastupidist tuult ja nii sündis ka otsus Rootsist startida.

“Juba esimese tunniga oli selge, et hoovus on vastu. Algul oli edasiminek veel 3,6 km/h, kuid mida aeg edasi, seda tugevamaks vastutulev hoovus muutus. Viimase 15 minutiga liikusin edasi 200 meetrit,” rääkis Bruno Nopponen, kes on kindel, et paarisaja kilomeetrine vahemaa on täitsa ujutav. Järgmisel aastal plaanib ta rekordujumist uuesti üritada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 128 korda, sh täna 1)