Riigigümnaasiumis 540 kohta (2)

Kuressaare linnavolikogu hariduskomisjon kiitis heaks täna volikogus arutusele tuleva riigigümnaasiumi eelnõu, millega avataks linnas 2022. aastal üks gümnaasium.

Linnapea Madis Kallas ütles, et arutelude käigus on jõutud arusaamisele 540 õpilaskoha vajalikkusest. “Eesmärgiks on võimalikult madal lävend, et riigigümnaasiumis saaksid õppida kõik soovijad,” selgitas linnapea. Varem on räägitud 400 kohast, kuid see tekitas kahtlusi, et sel juhul paljud soovijad ei mahukski loodavasse kooli õppima.

Riigigümnaasiumi asukohaks plaanitakse Garnisoni tänava piirkonda, kus praegu asuvad Kuressaare täiskasvanute gümnaasium ja kunstikool. Esimene jätkaks iseseisvalt uue kooli ruumes ning kunstikoolile on lubatud leida vajadusel uus pind. Ideaalis päris oma maja.

Madis Kallas kohtus eile ka linna koolide õpetajatega, et veel kord rääkida riigigümnaasiumi loomisest ja vastata küsimustele. Kohtumised jätkuvad augusti lõpus ja septembri alguses.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 554 korda, sh täna 1)