Muinastuli Laevnina rannas

Paljudes kohtades ümber kogu Läänemere süttivad laupäeva, 26. augusti õhtul muinastuled. Nii ka Valjala vallas Laevninal. Juba seitsmendat korda.

MTÜ Tuleranda meeskond, kes koordineerib Eestis muinastulede öö üritusi, otsustas sel aastal toetada üht kohalikku algatust, mis toimub väljaspool linnapiirkondi. Valituks osutus Valjala vallas Laevninal toimuv muinastulede öö. Seda märkusega, et Laevninal toimuva ürituse kohalike organiseerijate ettevõtlikkus (Kalli küla selts eesotsas Kristiina ja Aarne Maripuuga) ja vallavalitsuse tugi on tähelepanemist ja toetust väärt.

Nii toimubki Laevninal tänavu tiheda programmiga üritus, kus lisaks kohalikele pillimeestele ja tantsijatele loovad meeleolu Marek Sadam ja Tõnu Laikre, kelle esituses tuleb muuseas esmaettekandele spetsiaalselt muinastulede öö üritusele kirjutatud loits, mida soovitakse edaspidi üle Eesti laiemalt tutvustada. Traditsiooniliselt süüdatakse mere kaldal põhuskulptuur, et suvi ära saata.

Kohtumiseni laupäeval kell 20 Laevninal.

Aare Martinson

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 562 korda, sh täna 1)