Orissaare vallajuhid riigigümnaasiumi ei pelga (7)

Kuigi kavandatav 540-kohaline riigigümnaasium mahutaks kõik maakonna gümnasistid, ei pea Orissaare valla juhid seda ohumärgiks Orissaare gümnaasiumi eksistentsile.

OG JÄÄB! Orissaare vallavanem Vello Runthal leiab, et Orissaare on Kuressaarest gümnaasiumi vaates liiga kaugel, volikogu esimehe Marili Niitsi kinnitusel on vallavolikogu üks prioriteete alati olnud Orissaare gümnaasium.
MAANUS MASING

Orissaare vallavanem Vello Runthal märkis eile sotsiaalmeedias riigigümnaasiumi teemal tekkinud mõttevahetuses, et tema arvates ei pea Orissaare gümnaasiumi eksisteerimise teemat ülipõhjalikult arutama nii kaua, kuni igas klassis käib 11 last, st siis gümnaasiumiosas kokku 33 last.

“Leian, et kui klassis on 11 noort, saab juba teha rühmatöid, tegeleda klassivälise tööga ja ka majanduslikult oleks “klass” juba finantsiliselt majandatav,” nentis ta.

Samas tõdes vallavanem, et lõppkokkuvõttes valivad noored ise, kuhu nad lähevad, kas Kuressaarde või Orissaarde või mandrile. Ta lisas, et praegu maksab vald gümnaasiumile natuke peale, ent see tuleneb riigi poolt määratud koefitsientidest, millega karistatakse neid valdasid, kes ei ole gümnaasiumi sulgenud.

“Õnneks hakkab lõpuks ka riigile kohale jõudma, et Orissaare on Kuressaarest gümnaasiumi vaates liiga kaugel, mistõttu on juba mitmes eelnõu seletuskirjas mainitud, et Orissaare gümnaasiumi jätkamine on ilmselt mõislik. Eks rõhk on sõnal “ilmselt”. Kõik sõltub sellest, kuidas koolivõrgu korrastamine lähiaastatel meie saarel toimub,” nentis Runthal.

Tema sõnul on loomulik, et lasteaed ja algkool ning ehk ka viies ja kuues klass on väga kodulähedased. Koolivõrgu ülevaatamise tulemusel kasvab Orissaare gümnaasiumi roll Runthali hinnangul aga oluliselt. Vallavanem juhtis tähelepanu asjaolule, et juba täna moodustavad Orissaare lapsed kogu kooliperest (193 õpilast) ainult 65%. Ülejäänud 35% noortest on väljastpoolt praegust Orissaare valda ehk siis Orissaare kool ei ole ainult ühe valla kool.

Ka Orissaare volikogu esimees Marili Niits kinnitas, et vallavolikogu üks prioriteete on alati olnud Orissaare gümnaasium.

“Mina orissaarlasena eelistan, et minu kodukooli valivad lapsed, kes eelistavad seal õppimist kas kodukoha läheduse, sobivama õpikeskkonna, huvihariduse võimaluste või millegi muu tõttu, mitte lihtsalt seetõttu, et ei saanud riigigümnaasiumisse sisse,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 920 korda, sh täna 1)