Kolm kaunist kodu said tunnustuse

President Kersti Kaljulaid andis pühapäeval Valgas toimunud pidulikul üritusel üle auhinnad tänavustele Eesti kaunimatele kodudele. Saaremaale tuli tunnustusi kolm.

KAUNI KODU PERERAHVAS: President Kersti Kaljulaidiga jäid tunnustusüritusel pildile Maria ja Kalev Voltein Ungumalt ühes pere pisemate, 3-aastaste kaksikute Elisabethi ja Cristopheriga.
TIMO ARBEITER/VPK

Tunnustatute seas olid Taivo Pilleri ja Mart Haberi maakodu Muhu vallas Vahtraste külas, Liilia Lemberi kodu Pihtla vallas Sutu külas ning Maria ja Kalev Volteini Kardoni puhkelaager Pöide vallas Unguma külas.

Puhkelaagri pere oli tunnustusest siiralt liigutatud. ”Konkursil osalemine oli meie jaoks ootamatu, oleme väga liigutatud ja muidugi tänulikud selle tunnustuse eest,” sõnas Maria Voltein. ”Suur au oli proua presidendiga Valgas kohtuda – ta oli väga kaunis, lapsed läksid ta juurde hea meelega ning ta oli armas ja tähelepanelik,” kiitis Voltein.

Perenaise kinnitusel lähevad saadud auhinnad ja kingitused kindlasti nende puhkelaagri seinale. ”Uhkusega näitame neid meie külalistele!” kinnitas Maria Voltein.

President Kaljulaid nentis auhindu üle andes, et isepäistel eestlastel on väga erinevad ja omamoodi kodud ning ilugi on vaataja silmades. Kuid alati on nende puhul üks ühine joon – kodu on tehtud südamest, armastusega, enda ja oma pere parima äranägemise järgi. Nõnda tunnustati riigipea sõnul neid, kelle tehtu kõnetab meid kõiki, paneb seisma, vaatama ja konkursile esitama.

”Meenutame seeläbi kõigile – maa ei lähe lille ise. Iga kultuurmaastik, iluaed või moonidega kirjatud viljapõld on kellegi armastusega tehtud raske töö,” toonitas president Kaljulaid. ”Selle töö tunnistamine ja tunnustamine kaitseb meid mõtlematute tallajate poriste jälgede eest nii otseses kui ka ülekantud tähenduses.”

Kokku tunnustas president üle Eesti 67 kodu, omavalitsust ja ettevõtet.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 778 korda, sh täna 1)