Meevaras tekitas tuhandeid eurosid kahju (3)

Politsei sai nädalavahetusel teate Valjala vallast, et talu mesindusruumidesse on sisse murtud ja varastatud suur kogus mett.

Valjala vallas tegutseva mesiniku Leevi Väli tütar Hanna Pukk ütles, et esimest korda avastas isa varguse mõni nädal tagasi. “Isa avastas hommikul, et kastid on maha aetud ja suur osa meest varastatud,” rääkis ta.

Pärast esimest meevargust hakkasid tulema kõned, et Kuressaares Kitzbergi tänaval müüakse kahtlaselt odavalt ilma siltideta meepurke. “Mu mees Joel käis siis linnapeal vaatamas ja otsimas, aga selleks ajaks polnud enam midagi näha,” sõnas Hanna Pukk. Ta lisas, et pärast esimest juhtumit osteti nii mesindus- kui ka tööruumidele tabad ette, ent need ei takistanud uut vargust.

Nädalavahetusel avastati, et tabad olid lõhutud, ja Joel Pukk kutsus politsei kohale. Hanna Puki sõnul oli seekord tahetud sisse murda ka tööruumi ning varaste saagiks langes kolm pütti mett ehk kokku ligi 120 kilogrammi.

Perekond ise kahtlustab, et varguse taga on mitu inimest, kes ilmselt olid nende meemajanduse kohta infot saanud ja seda kurjasti ära kasutasid. “Tahame, et inimesed teaksid, et kui kusagil pakutakse odavat mett, mille purkidel ka silte pole, siis võib see varastatud mesi olla,” ütles Hanna Pukk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 567 korda, sh täna 1)