OÜ Saare Leib sai EAS-ilt ligi 20 000 eurot toetust rukkist valmistatud hommikusöögikrõbuskite tootearenduseks.
“Praegu on idee ja alles hakkame toodet välja töötama,” ütles Saare Leiva juhatuse esimees Janar Vaima. EAS eraldas ettevõttele 19 817 eurot rukkiõhikute tehnoloogia väljatöötamiseks, kuid Vaima sõnul on rukkiõhik katsetusperioodi töönimi. “Idee poolest peaksid need olema õhitud rukkiterad, aga millise nimega toode lõpuks poodi jõuab, seda veel ei tea.”
Vaima sõnul sai ta idee uue toote valmistamiseks oma lapselt, kes sööb hommikusöögiks palju krõbinaid, mis sisaldavad rohkesti suhkrut ega ole üldiselt kuigi tervislikud. Rukkikrõbuskid valmistatakse aga 100% rukkist ilma säilitusaineteta ja suhkruta, teist täpselt samasugust pole ei Eestis ega mujal maailmas. “See peaks tulema väga tervislik toode,” sõnas Vaima.
Uute krõbuskite toodearendusel on Saaremaa ettevõtte koostööpartner toidu- ja fermentatsioonitehnoloogia arenduskeskus (TFTAK). “Katsetused peavad olema ühel pool ja toode valmis selle aasta lõpuks,” lausus Vaima, oskamata veel öelda, millal uus toode poodidesse jõuab. Kuressaares tegutseva OÜ Saare Leib põhitegevus on pagaritoodete ja kondiitritoodete tootmine ja müük. Ettevõtte tootevalikusse kuulub ligi 200 nimetust tooteid.
Veel üks õhku täis toode aga tegelikult oi kuidas tahaks saia millest moos läbi ei tilgu, mis oleks mõnusalt krõbe, vetruv nagu üks korralik saiolema peaks, mitte õhku täis nätske klimp.
Jah, ei ole kahjuks enam saada sellist saia, mis õhku täis poleks.
Inimesed on erinevad ja maitsed on erinevad. Mina lemmik on “Saare Sai” ja “Päevasai”. Nii, et laske aga edasi!
Hmmm, need saiad aitavad süüa ainult siis, kui nad on vast maximaalselt 12 tundi värsked olnud, peale seda imeb suust viimased mahladki välja. Nagu saepuru sööks.
Ime, et seal üldse keegi veel töötada tahab, kuuldes, mis kehva palka maksavad :S
Suhkuruvabal ja tervislikult tootel on üks suur viga küljes enamasti. Süüa ei kõlba nimelt. Aga tehke jah parem lõpuks üks sai millest moos ja muud vedelamad asjad läbi ei tilgu.
sepiku sasil nuga polr vä. osta viilutamata sai ja lõika kuda ise tahad nii paksud et moos peal püsiks ja sulavõi ka- risti, pikuti nii kuis noakäsitsemist õppind oled. söö ja ära vingu