Tehnilise rikke tõttu ei saa Elisa kliendid mitmes maakonnas helistada (3)

Tehnilise rikke tõttu ei tööta Elisa mobiilsideteenused mitmes maakonnas – rike sai alguse koostööpartneri plaanilisest katkestusest ööl vastu pühapäeva, vahendab BNS.

Tehnilise rikke tõttu ei saa kliendid Elisa võrgus helistada ega sõnumeid saata Ida- ja Lääne-Virumaal. Häiritud on teenused nii 2G- kui ka 3G-võrgus, teatas Elisa ja vabandas ühtlasi klientide ees. Häiritud piirkonnas asuvatel klientidel tuleb telefonidele tehe taaskäivitus ehk restart – nii saab osadel juhtudel seadme teise tuumikvõrku lülitada.

Tehniline rike mõjutas ka teisi maakondi, kus mõnes neist on olemas 2G- ja teistes 3G-levi. Nendes maakondades saavad kliendid kasutada mobiilsideteenuseid sõltuvalt selles, kas nad kasutavad 2G- või 3G-toega mobiiltelefone. 2G-levi on olemas, kuid 3G-levi puudub Harjumaal, Saaremaal, Hiiumaal ja Tartumaal. 3G-levi on olemas, kuid 2G-levi puudub Järvamaal, Jõgevamaal, Pärnumaal, Viljandimaal, Valgamaal, Võrumaal ja Põlvamaal.

Mobiilse interneti teenused 4G-võrgus toimivad aga tavapäraselt üle kogu Eesti. Klientidel on võimalik teha hädaabikõnesid numbrile 112, selleks tuleb aga mobiilist Elisa SIM-kaart eemaldada.

Operaatorfirma sõnul tegelevad spetsialistid rikke kõrvaldamisega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 625 korda, sh täna 1)