Aasta õppijad on Kadri Kask ja Peeter Ramst

Saare maakonna aasta õppijaks 2017 osutus üheksa kandidaadi seast valitud Kadri Kask, kes töötab Eesti maaülikooli keskkonnaosakonna lektorina ja õppis Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis lihatehnoloogia erialal.

SEENIORÕPPIJA: 74-aastane Peeter Ramst töötab Aste põhikoolis IT-juhina.
TAMBET ALLIK

Seekord valiti ka seenior-õppija, kelleks osutus Peeter Ramst. Peeter töötab Aste põhikoolis IT-juhina. Ta osaleb aktiivselt kursustel, huviringides. Peeter Ramst on Saaremaa merispordi seltsi liige, tal on rahvusvaheline jahikapteni tunnistus. Ramst on omandanud purjede ja jahimõõtmise loa, seda tänu õppimisele.

Aasta õppija 2017 nominendid olid veel SA Muhu Hooldekeskus hooldustöötaja Leelo Aavik, Kogula Kodu hooldustöötaja Urve Kütt, Tea Pajula Saaremaa Piimakombinaadist, OÜ Annemaa arhitekt Anne Lember, Design OÜ kujundusgraafik Kai Hinnosaar, Valjala lasteaia majandusjuhataja Laila Harjus ja Riivo Riismaa OÜ-st Trelleborg, kes lõpetas Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi.

Aasta koolitaja 2017 on Merike Olo, kes töötab eesti keele õpetajana Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis. Merike on viimased kolm aastat olnud muukeelse elanikkonna väga hinnatud eesti keele õpetaja. Tema õpilased on olnud ukrainlastest arstid, mitmed Saaremaale elama tulnud muusikud nii Itaaliast kui ka Belgiast. Lisaks on tema õpilaste hulgas olnud nii Venemaalt kui ka Slovakkiast ja mujalt Eestisse elama tulnud inimesi.

Aasta koolitaja 2017 nominendid olid veel Heli Õun, kes töötab käsitööõpetajana Aste põhikoolis, Valjala Tööpaja eestvedaja Malle Raamat ning Linda Liivamägi, kes on vabakutseline koolitaja ja Saare maakonna atesteeritud giid.

Aasta õpitegu 2017 on lasteaia- ja kooliõpetajate eripedagoogika 160-tunnise kursuse toomine Saaremaale. Koostöös Kuressaare koolituskeskuse Osilia (juhataja Margit Düüna) ja Saaremaa Rajaleidja keskusega (juhataja Inga Teär) pöörduti Tallinna ülikooli HIK õpetajate akadeemia poole ettepanekuga korraldada Saare maakonna üldhariduskoolide ja lasteaedade õpetajatele eripedagoogika kursus. Mõlemal kursusel osales 25 õpetajat, kes lõpetasid edukalt koolituse lõputööde kaitsmisega märtsis 2017.

Aasta õpitegu 2017 nominent oli veel “Käesla puuskulpuurid”. Käesla arenguselts (eestvedaja Maive Õispuu) on kena kogukond, kes on tegutsenud juba 15 aastat. Nad on toredasti korrastanud oma külaplatsi, kus toimub palju vahvaid üritusi. Kuna paljudele meeldis puutöö, otsiti kaua põnevat motivatsiooni selles vallas ning välja jõuti puuskulptuuride valmistamiseni.

Aasta raamatukogu 2017 on Abruka raamatukogu (juhataja Helle Kesküla). Raamatukogu toetab õpihuvilisi täiskasvanuid igati, varustab neid vajaliku kirjandusega ja tutvustab andmebaase. Raamatukogus korraldatakse ka erinevaid õpitubasid (peamiselt suveabrukalastele).

Aasta raamatukogu 2017 nominendid olid veel Valjala raamatukogu (juhataja Tiia Lätt), Sakla raamatukogu (juhataja Agnessa Sepp) ja Saare maakonna keskraamatukogu (juhataja Anu Vahter).

19.–26. oktoober tuleb järjekorras juba 20. täiskasvanud õppija nädal (TÕN), mille raames toimub üle Eesti arvukalt täiskasvanuharidust populariseerivaid ja õppimisvõimalusi tutvustavaid üritusi. Tähistatakse elukestvas õppes osalemist ning tunnustatakse inimeste ja organisatsioonide õppimisalaseid saavutusi.

Maakonna tunnustusüritus toimub 19. oktoobril kell 14 maavalitsuse II korruse saalis.

Täiskasvanud õppija nädal (TÕN) on elukestvat õpet propageeriv üritus, et teadvustada elukestva õppe ja täiskasvanute koolituse tähtsust ning üks eesmärk on tunnustada selle raames tublimaid tegijaid.

Meelis Kaubi,
TÕN-i Saare maakonna koordinaator

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 944 korda, sh täna 1)