Koolide ja lasteaedade ümbrus tunnistati turvaliseks

Politsei ja maanteeamet uurisid Saaremaa lasteasutuste territooriumide ohutust. Suuri ohte koolide ja lasteaedade ümbruses ei tuvastatud ning olukord tunnistati heaks.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) uuris ka tänavu Saaremaa lasteasutuste ümbrust ja pööras tähelepanu ohutusele. Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanema Meelis Juhandi sõnul tehti ohutusuuring sel aastal koostöös maanteeametiga ning Saaremaal võib koolide ja lasteaedade ümbrust pidada küllaltki turvaliseks.

“Võiks öelda, et osaliselt on olukord mõnes kohas paremaks muutunud, osaliselt samaks jäänud,” kommenteeris Juhandi territooriumide turvalisust. Ta märkis, et põhilised puudujäägid, millele tähelepanu pöörati, olid liiklusmärkide osas.

“Mõnes kohas on näiteks puudu õueala märgid ja märk “Lapsed”, mis annavad liikluses märku, et sellel alal võiks ettevaatlikum olla. Üks selline koht on näiteks Kuressaare gümnaasiumi juures,” rääkis Juhandi. Samuti vaadati üle teedel olevad ülekäiguradade tähistused ja märkide nähtavus.

“Mõnel juhul olid märgid lihtsalt puude või võsa varju jäänud,” selgitas piirkonnavanem. Ta lisas, et kõik sellised detailid endast turvalisusele küll suurt ohtu ei kujuta, kuid liikleja jaoks võivad sellised pisiasjad olulised olla.

Kokkuvõttes on olukord lasteasutuste ümbruses Juhandi sõnul hea ning turvalisuse küsimusse suhtutakse tõsiselt. “Kõik tähelepanekud pannakse kirja ja igal aastal lähevad need võrdlusse. Praegu võib öelda, et olukord on paremaks läinud, kuid sellest hoolimata käime ikka need alad kriitilise pilguga üle,” ütles Meelis Juhandi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 233 korda, sh täna 1)