“November” Oscarile

Eesti esitab Ameerika filmiakadeemia (AMPAS) 90. korda jagatavatele filmiauhindadele Oscaritele kandideerima parima võõrkeelse mängufilmi kategoorias Rainer Sarneti lavastatud “Novembri”, mille üht peaosalist kehastab Jörgen Liik (pildil).

“Imetlusväärne on režissööri sihikindlus ja julgus see vaimukas ja veider, aga ka romantiline ja salapärane lugu vaatajate ette tuua. Nauding on vaadata peent kaameratööd muinasjutulise maailma loomisel ning kunstniku leidlikkust selle toetuseks,” märkis filmi väljavalinud komisjon kunstiliselt kauni ja tervikliku filmi kohta.

“Imetlema peab ka filmi autorite nutikust kasutada filmis huvitavaid tüüpe, kes ei ole varem näitlejaametiga kokku puutunud.”

Komisjon tõstis esile ka filmi maitseka muusikalise kujunduse, mis toetab filmi kui terviku müstilisust ning aitab luua mitmeplaanilise ja kõneka pildi kentsakast põhjarahvast, kes kummalises loodusläheduses ja salapärases seoses paralleelmaailmadega püüab ära elada, leida õnne ja väljapääsu pärimuse mülkast, päikese, poeesia ja armastuse poole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 250 korda, sh täna 1)