Vanaemade põnevad Elu Lood

Orissaare eakad elavad aktiivset seltsielu. Kohtumisel, kus rääkisin oma elust ja tööaastatest, pakkusin välja mõtte, mida tahan siinkohal ka neile eakatele teada anda, kes tol päeval meiega koos ei olnud: jätkem järglastele lood oma lapsepõlvest, kooliaastatest, noorusest, mõtted elu kohta, mida meil ju aastatega palju kogunenud.

Just nüüd, eakana panen tähele, et päevad mööduvad palju kiiremini kui nooremana, eriti lendavad aastad. Lapsed on oma tegemistega kinni ja lastelastel kiire. Üha vähem jääb aega üksteisega rääkida. Kui siis nagu tahaks, on hilja – vanaemasid pole või on nad märkamatult väetiks muutunud.

Vanaemad, võtkem aega nüüd sügisel ja pimedatel talveõhtutel, et oma mälestused kirja panna. Kirjutage nagu sulg või arvutiklahvid jooksevad. Elage veel kord läbi olulised hetked oma elus. Lapsed tahavad meid paremini tunda. Nõndaviisi jääme nendega ka siis, kui elulõng kunagi katkeb.

Alates 4. septembrist saame esmaspäeviti kell 11 kuni 14 kokku Eakate seltsingu ruumides lasteaia majas, kus loeme omal valikul ette katkendeid kirjutatust ja saame nõu kirjutamise edendamiseks. Plaanime ka avatud ettelugemisi, kuhu on oodatud kõik huvilised. Nendest anname eelnevalt teada.

Silvi Teesalu (Kuhi),
lõpetasin Orissaare keskkooli 1966. aastal ja olen nüüd kolmandat aastat kodupaigas tagasi

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 72 korda, sh täna 1)