Toit – liigesehaiguse põdeja sõber või vaenlane

Ehkki sellist toitu, mis liigesehaigustega kimpus inimese lausa terveks teeks, pole veel välja mõeldud, aitab õige ja tasakaalustatud menüü vaevusi oluliselt vähendada.

TOITUB TERVILIKULT: Ingrid Põldemaa teab, mida tasub süüa ja mida mitte.
MAANUS MASING


Tänapäeval teatakse üle kahesaja liigese-, luu-, sidekoe- ja liigeselähedaste kudede haiguse. Kõige levinumad liigesevaevuste põhjused on põletikud ja traumad. Paljude liigesehaiguste korral on aga võimalik õigesti toitudes vaevusi leevendada.

Nii luupuse seltsi kui ka Saaremaa reumaühingu juhatusse kuuluva Ingrid Põldemaa sõnul ei tasu toitumise rolli liigese- ja põletikuliste haiguste puhul alahinnata.

“Minu haiguste puhul on see roll väga tähtis,” ütleb ta. “Kui valu tekib põletikust, siis on see suuresti seotud toitumisega.”

Tähtis on püsida normkaalus

Ingridil on põhihaigusena diagnoositud luupus – krooniline autoimmuunhaigus, mis kahjustab muu hulgas liigeseid, elutähtsaid organeid ja põhjustab luude hõrenemist.

Selle haiguse puhul on vajalik pidev ja tugevatoimeline ravi, ravimitel on aga omad kõrvalmõjud. Nii haiguse kui ka raviga kaasnevad ainevahetuse muutused…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 829 korda, sh täna 1)