Torgu internaat on kuus korda kallimalt taas müügis (4)

Tänavu juunis Torgu valla korraldatud oksjonil endise internaadihoone 25 000 euro ehk alghinnaga ostnud ettevõtja Tarmo Noot pani maja uuesti müüki. Hind on nüüd aga tunduvalt krõbedam – 140 000 eurot.

ONGI TORGU KUNINGRIIGI KODA: Tarmo Nooda kinnitusel on hostelis kuninglik sviit, kus sees viited Torgu kuningriigile. Samuti ehib maja Torgu lipp.
ERAKOGU/KV


Täpsemalt, internaadihoone ostis vallalt Mäebe külas Uue-Pärtmal registreeritud ettevõte Üheksavägine OÜ, mille omanik on Tarmo Noot. Ettevõtja tunnistas siis, et majja tuleb Torgu kuningriigi koda ehk “ainuke legaalne kohalik omavalitsus Sõrves, kus kuningriigi alamad hakkavad resideeruma”.

Hiljuti on Kukulinnu kinnistul asuv endine internaadihoone taas müüki pandud. Sedakorda müüakse maja hostelina ja 115 000 eurot kallimalt, kui Üheksavägine selle soetas.

Suveks bronnid tehtud

Saarte Hääle päringu peale maja müügiplaani kohta tõdes Noot, et “kõik maailma varad on kogu aeg müügis”. Maja müügikuulutus on üsna huvitav: hosteli hinnas sisaldub 9-kohaline Renault Trafic 1,9TDI buss ja jalgrattad, kokku väärtuses 8000 eurot. Soovi korral on müüa ka osaühingu osa, mille bilansis on kinnistu, buss, hoone sisustus ja muu hosteli sisseseade. Et maja müüakse toimiva hostelina, on märgitud, et olemas on broneeringud 2018. aasta suveks. Majas on kaheksa möbleeritud numbrituba, kokku 40 inimesele. Tuba seal maksab 20–40 eurot päev.

Nooda sõnul kohandatakse maja parasjagu tõesti hosteliks ning selle toad on üleval ka booking.com broneerimiskeskkonnas, mille andmeil on hostel külastajaid vastu võtnud selle aasta 26. septembrist. Noot täpsustas, et tegelikult on hooaeg hostelil ikkagi maist septembri lõpuni, kuid Saaremaa ralli huvilisi majutatakse sellegipoolest.

Müügis on maja Tarmo Nooda sõnutsi lihtsalt seepärast, et ehk keegi avastab ka enda jaoks ettevõtlusvõimaluse. Kindlaid ostuhuvilisi ettevõtja sõnul praegu veel pole.

Tundub tulus ettevõtmine

Kui maja saab müüdud, on Nooda sõnul uue omaniku otsustada, kas too tahab hosteliga jätkata. “Kuulutuses on kirjas, et kehtivad broneeringud on olemas ja sellega tuleb uuel omanikul arvestada, need tuleb täita,” lisas ta.

Just broneeringute tõttu olevat ka maja hind praegu just 140 000 eurot. “See viitab, et ettevõtlusvorm võiks seal tulus olla ja sellest ka selline hind,” selgitas Noot.

Majast Torgu kuningriigi koja tegemise plaani kohta ütles ta, et see on endiselt jõus. “Majas on tuba, mille nimi on kuninglik sviit,” kinnitas ta. “Seal saab olema kuningriigi atribuutika sees küll,” kinnitas Tarmo Noot. Samuti lehvib maja küljes Torgu kuningriigi lipp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 020 korda, sh täna 1)