Kuressaare haigla EMO juht on väikelinna patrioot (21)

Septembris Kuressaare haigla erakorralise meditsiini osakonna juhatajana tööle asunud Mihkel Laidna eelistab suurte kliinikute asemel töökohta väikelinnas.

TÖÖD JAGUB: Lisaks EMO juhtimisele ja sealsetele valvetele on Mihkel Laidna õlul ka kiirabi töö korraldamine ja selle paberimajandus.
MAANUS MASING


“Kuigi Tallinnas on arstidel suuremad palgad, ei meeldi mulle sinna isegi sattuda,” ütles tänavu augustis Tartu ülikooli erakorralise meditsiini arsti erialal lõpetanud Laidna. “Tallinnas on liiga palju rahvast ja liiga palju sagimist. Kui aga Saaremaale sattusin, hakkas mulle siin päeva pealt meeldima – keskkond on siin hoopis teistsugune, inimesed samuti.”

Laidna hinnangul on üks Kuressaare EMO-s töötamise plusse, võrreldes suurte haiglatega seegi, et arstina saab ta haige edasise käekäiguga paremini kursis olla.

Kuressaare haiglaga sai Laidna tuttavaks juba 2012. aasta lõpus, mil ta Tartu ülikooli 6. kursuse meditsiinitudengina siia praktikale tuli. Seda, et Kuressaare haigla praktikante ootab ja neile ka majutust pakub, sai Laidna teada 6. kursuse lõpus rühmaõelt.

“Ega ma enne Kuressaarde tulekut hästi ette kujutanud, mis siin haiglas toimub ja kas siin üldse midagi toimub,” tunnistas Laidna. “Selgus, et toimub küll ja veel.”

Muide, enne praktikat oli Laidna Saaremaal käinud vaid korra – siis, kui ta algklassipoisina siin ekskursioonil käis.

“Niipea kui 2013. aastal esimesed ametlikud üldarstipaberid sain, olen Kuressaare haiglas kogu oma residentuuriaja valveid teinud,” rääkis Laidna. “Käisin Tartust Saaremaal tööl, kui mul vähegi aega ja vabu päevi oli.”

Laidna sõnul oli just praktika Kuressaare EMO-s põhjus, miks ta spetsialiseerudes eelistas erakorralise meditsiini arsti, mitte aga hematoloogi eriala, mida ta seni viis aastat oma kindlaks valikuks oli pidanud.

“Tundsin, et erakorraline meditsiin on minu jaoks õige valdkond,” tähendas ta, lisades, et ka päriselt Saaremaale tööle tulek oli õige ja loogiline valik.

EMO-s nii arsti kui ka juhatajana töötav Laidna tõdes, et tööd on tal Kuressaare haiglas lausa üle pea. Lisaks EMO juhtimisele ja sealsetele valvetele on tema õlul ka kiirabi töö korraldamine ja selle paberimajandus. “Tegelikult olen üritanud seda tööd teha vaikselt juba läbi nelja aasta oma põhitegevuse kõrvalt,” märkis tohter.

Laidna sõnul on võrreldes nelja aasta taguse ajaga patsientide hulk EMO-s oluliselt kasvanud ning raskemaid haigusi on rohkem ja nende käsitlus keerulisem.

Mõneti on väiksemas kohas isegi raskem töötada kui Tallinnas või Tartus, leiab Laidna. “Kuna meil ei ole siin kohapeal kõiki eriarste, peame paljude asjadega ise hakkama saama,” selgitas ta. “Meie haigla puhul mängib olulist rolli isoleeritus – kui teistes väiksemates haiglates saadetakse raskemas seisus patsiendid edasi Tartusse või Tallinna, siis oma asukoha tõttu peame meie enamasti hakkama saama siin kohapeal. Saamegi, meie kirurgiapool on heal tasemel.”

Mihkel Laidna töötas õpingute ajal ja töötab praegugi lisaks Kuressaare haiglale Tartu kiirabis.

“Käin Põltsamaal sõitmas, umbes neli valvet kuus,” märkis ta. “Ma ei taha loobuda sealsete inimeste pärast – seal on suurepärane personal ja perearstid, oleme oma suhtluse ja läbisaamise poolest kui üks pere.”


KOMMENTAAR

Märt Kõlli, SA Kuressaare Haigla juhatuse liige:

Mihkel Laidna hakkas meie haiglas tööle juba pärast kuuenda kursuse praktikat internatuuritsükli ajal. Tööleping sõlmiti temaga 2013. aastal. Tema on hea näide sellest, kuidas noor spetsialist, kes Saaremaast varem suurt midagi ei teadnud, tuli meile praktikale, jäi siia käima ja toimetama ning nüüd, pärast residentuuri lõpetamist, töötabki siin.
See, et ta noore spetsialistina otsustas meile tööle jääda, on meie haigla ja siinse erakorralise meditsiini osakonna jaoks väga oluline.
Töötame selle nimel, et rohkem noori tohtreid Kuressaare haigla kasuks otsustaks. Nad on meile igati teretulnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 4 257 korda, sh täna 1)