Saaremaa Võrkpalliklubile täismaja ees ajalooline võit

Laupäeva õhtul kogunes Kuressaare spordihoonesse pea pooltuhat spordisõpra, et olla tunnistajaks Saaremaa Võrkpalliklubi ajaloolisele esimesele koduvõidule. Ja neil ei tulnud pettuda, sest TTÜ alistati 3 : 0.

Saaremaa võrkpallipubliku kauaoodatud unistus oma meeskonnast meistriliigas kõige kõrgematele tiitlitele mängimas on nüüd teoks saanud. Enne mängu valitsenud küsimus, kas rahvas ikka tribüünidele tuleb, sai positiivse vastuse. Vollemehed ei tahtnud omalt poolt võlgu jääda ja ühiselt tüüriti kohtumine ka võidusadamasse.

Algus oli võõrustajate poolt siiski veidi närviline ja nii jäädi kaotusseisu 1 : 3. Peagi saadi aga kätte 4 : 4 viik ja Siim Põlluääre servidest mängiti sisse edu 18 : 12. Peatreener Urmas Tali tõi Põlluääre asemel mängu Hindrek Pulga ja sidemängijatest vahetas Aleksander Eerma välja Alexander Tuschi. Pulk lõpetas geimi pommlöögiga 25 : 19.

“Esimese kodumängu algus oli natuke ärev, aga saime hakkama,” tõdes Urmas Tali. “On vaja veidi kiiremini reageerida nendele olukordadele, mis siin tekivad. Tuleb agressiivselt mängida, meie olime aga ise väga pehmed. Mehed vaatasid, et [võit] tuleb niisama ära, aga ei tule niisama ära.”

Teine geim arenes aga TTÜ meeste vedamisel. Oma panuse andsid ka saarlased Ragnar Kalde ja Chris-Karlis Lepp. Üliõpilased juhtisid 23 : 20 ja tundus, et kõik lõpeb neile positiivselt. Tali tõi taas sisse Põllu­ääre ja saarlaste parimana 10 punkti toonud Tomaš Halanda “pani oma püssi paukuma” ning geim võideti 27 : 25.

“Me vaatasime pärast esimest geimi, et mäng on ühel pool, aga niimoodi nagu me teist mängisime, ei saa,” märkis peatreener. “Oli vaja rohkem emotsiooni, päris tuimalt ei saa võrkpalli mängida, ja kui seda ei ole, on igasuguse vastase vastu raske [mängida]. Kui annad väikese võimaluse, võetakse sellest kinni, antakse endast maksimum ja mäng läheb tasavägisemaks. Lihtne.”

Kolmandas geimis külalised enam vastupanu osutada ei suutnud. Saaremaa sai kohe ette ja võitis 25 : 13.

“Poisid hakkasid ise agressiivselt tegutsema,” selgitas Urmas Tali. “Nüüd oleme kolm mängu ära mänginud, mismoodi tugevamatega mäng tulema hakkab, saame näha. Igalt poolt on vaja juurde panna ja igas elemendis lisada.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 316 korda, sh täna 1)