Saaremaal jäävad enim auto ette metskitsed

Salva kindlustuse sõidukikindlustuse osakonna juhataja Pille Plees ütles, et sel aastal on Saare maakonnas registreeritud kaksteist loomale otsasõidust tingitud sõidukikahju juhtumit. Keskmine kahju suurus nende juhtumite korral oli 2500 eurot, suurim väljamakstud hüvitis küündis aga 6500 euroni.

”Valdavalt leiavad Saare maakonnas autoga kokkupõrkel saatusliku lõpu metskitsed. Eriti suvekuudel paistab Saaremaa silma keskmisest rohkemate loomadele otsasõitudega. Siin on ilmselt üks põhjus ka see, et suvel kasvab Saaremaal liikuvate inimeste ja autode arv, lisaks sõidetakse rohkem ringi võõrastel teedel ja hilistel õhtutundidel, kui inimesed sõidavad erinevatelt üritustelt koju tagasi,” rääkis Plees. Kõigile autojuhtidele tuletab ta meelde, et metsloomale otsasõidu korral tuleb sellest teavitada keskkonnainspektsiooni lühinumbril 1313.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 445 korda, sh täna 1)