Liikluskomisjon arutas inimeste autokastis vedamist (1)

Valitsuse liikluskomisjon arutas kolmapäeval väikesaartel veoauto kastis reisijate vedamise küsimust ning otsustas saata selle lubamise või keelamise otsustamise riigikogule.

Liikluskomisjon arutas, kas väikesaartel turismiatraktsioonina levinud praktikat vedada reisijaid veoauto kastis, tuleks erandlikel tingimustel seaduslikult lubada või mitte. Liikluskomisjoni liikmete hinnangul on tegemist liiklus­ohutust Eestis tervikuna väga vähe mõjutava küsimusega, kuid samas on selgelt tunda väikesaarte turismiettevõtjate huvi sellist liiklusseaduses keelatud tegevust turismiatraktsioonina pakkuda.

“Võimaliku erisuse tegemine võib aga olla vastuolus ühiskonna üldiste ootustega, et riik tagab kõigi liiklejate ohutuse ka väikesaartel sarnaselt muude piirkondadega,” ütles liikluskomisjoni juht, majandus- ja taristuminister Kadri Simson arut­elu kohta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 710 korda, sh täna 1)