UUS: Muuseumi uueks juhiks valiti Rita Peirumaa (9)

Saaremaa Muusemi SA nõukogu valis Saaremaa muuseumi uueks juhatuse liikmeks muinsuskaitseinspektor Rita Peirumaa. 

TOETUSETA EI TEHTA: Kuressaares Uus tn 18 maja juures seistes nendib Rita Peirumaa, et ilma toetuseta ei hakka kaunist varikatust keegi taastama, ehkki see oleks seda väärt. Foto: Tõnu Veldre

Foto: Tõnu Veldre

Laupäevases Saarte Hääles rääkis kümme aastat muinsuskaitsjana töötanud Peirumaa, et valdkond ei ole talle võõras ja ta on mitmete teiste muuseumidega varem ühiseid töid teinud. Tema sõnul on Saaremaa muuseumi viimaste aastate tegevus olnud suunatud sellele, et kindlus saaks väljast korda, ja see on ka filigraanselt tehtud. 

“Nüüd on aeg minna sisse ja see ahhaa-efekt ka sisse tuua. On asju, mida saaks jõulisemalt edasi arendada, sest muuseum peab olema rohkem nähtav,” sõnas ta, lisades, et samas on oluline ka teadustöö, mis Saaremaa muuseumis on seni väga tubli olnud. “Seda tuleb jätkata. See on oluline. Ma usun, et meelelahutuslikku poolt saab väga kvaliteetselt korraldada, aga sealjuures ei tohi unustada teadust,” kinnitas Peirumaa.

Uus muuseumijuht asub tööle detsembri teises pooles. 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 245 korda, sh täna 1)