Haameri sünniaastapäevaks on plaanis esinduslik näitus

Eerik Haameri 110. sünniaastapäeva puhul on kavas korraldada tuleva aasta veebruaris Kuressaare Raegaleriis kunstniku tööde esinduslik väljapanek.

Kuressaare raekojas asuvas Raegaleriis plaanitakse eksponeerida Eerik Haameri tööde paremikku. Selleks on Kuressaare linnavalitsus esitanud taotluse Eesti Kunstimuuseumi maali- ja graafikakogudes olevate Haameri tööde kasutamiseks.

Näituse “Eerik Haameri tuum” kuraator ja kataloogi koostaja on kunstiajaloolane Reeli Kõiv.

Lisaks näitusele tähistatakse kunstniku sünniaastapäeva Kuressaare linnavalitsuse poolt tänavu asutatud Eerik Haameri nimelise kunstiauhinnaga, mille eesmärk on eesti kunstnike tunnustamine ja Kuressaarest pärit kunstniku mälestuse jäädvustamine.

Auhind antakse esmakordselt välja Eerik Haameri sünniaastapäeva eel 16. veebruaril 2018.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 125 korda, sh täna 1)