Metsakaamera näitab Saaremaa hirvi

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) hirvekaamera viies hooaeg Saaremaal läks taas käima. Veebikaamera (www.looduskalender.ee) vahendusel on hirvi saanud jälgida 2014. aasta veebruarist ning aastate jooksul on söödaplatsil juhtunud nii mõndagi põnevat ja tavatut.

“2015. aastal kaamera ette jäänud kummaline tumeda ja pika sassis karvkattega hirv oli lausa mõistatus. Koomiline hetk saabus aga siis, kui platsile jalutas “turbaniga” hirvepull, kelle sarvede ümber oli takerdunud paras pahmakas silopalli lehvivaid kiletükke. Kord lendas pasknäär hirve selga ja sõitis jupp aega rahulikult astuva pulli seljas,” meenutas zooloog ja loodusfotograaf Tiit Hunt.

Veider oli juhtum ärritunud hirvega, kes vihastas lombil ujuvate sinikaelpartide peale ja peletas neid veesilma teise serva. Möödunud hooajal jäädvustas kaamera, kuidas üks hirv kevadel teisel jalaga sarve peast lõi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 722 korda, sh täna 1)