Aasta tõi 384 borrelioosijuhtu

Saare maakond troonib puukborrelioosi nakatunute arvu poolest Eestis esikohal.

Saare maakonnale kuulub 384 mullu diagnoositud borrelioosijuhuga kindel liidripositsioon. Teine koht kuulub Tallinnale 371 nakatunuga ja kolmas Harjumaale, kus läks kirja 240 Lyme`i tõve juhtu.

Nii Narvas kui ka Valgamaal tuvastasid tohtrid aasta jooksul aga üksnes viis borrelioosijuhtu.

Enim borrelioosijuhtusid registreeriti Saare maakonnas augustis, 94. Septembris oli see arv 81 ja oktoobris 60. Detsembris diagnoosisid arstid borrelioosi 14 inimesel. Kõige vähem uusi Lyme`i tõve juhtusid läks kirja mullu veebruaris – kolm.

Kogu Eestis oli mullune borrelioosijuhtude arv 1963. Tunamullusega võrreldes oli neid üle poole tuhande enam: 2016. aastal läks kirja 1420 nakatumist. Saare maakonna kontole jäi toona 212 Lyme`i tõve juhtu.

Puukentsefaliiti täheldati Saare maakonnas mullu 19 korral (2016. aastal kümnel korral). Selle näitaja poolest kuulub Saaremaale teine koht – Tallinnas diagnoositi entsefaliit 27 inimesel. Eestis kokku diagnoositi entsefaliit läinud aastal 87 inimesel. 2016. aastal oli see arv 81.

Mullu detsembri kahest puukentsefaliidijuhust üks läks kirja Saare maakonnas ja teine Läänemaal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 278 korda, sh täna 1)