TOIT: Nelja euro eest õhtusöök neljale (13)

Ajal, mil hinnad poodides aina ülespoole pürivad, tundub 4-eurone õhtusöök neljaliikmelisele perele utoopia, kuid nutikalt toimetades on see täiesti võimalik.

PÜREERI HOOLEGA: Marat Lõsõi tunnistas, et kuigi kõrvitsapüreesupp on väga maitsev, tahaks ta ise pigem rohkem liharoogasid.
MAANUS MASING



Selle tõestuseks andis Saarte Hääl Kuressaare ametikoolis teist aasta kokandust õppivale Marat Lõsõile 4 eurot ja palus selle eest valmistada õhtusöögi neljale inimesele, kusjuures road pidi ta valmistama ise ja erinevatest komponentidest. Tulemusena jõudsid lauale kõrvitsapüreesupp ja keefiri-sidrunitarretis. Kokku läks kõik maksma 4 eurot ja 10 senti.

“See ei olnud väga keeruline ülesanne,” tunnistas Marat. “Suppi ja sellist tarretist olen juba päris mitu korda valmistanud ja seepärast ei olnud probleemi. Alustasin magustoiduga ja supi tegemine võttis aega tunni.”

Ametikooli kutseõpetaja Halliki Väli ütles, et tema juhendamist palju vaja ei läinud, sest Marat on tubli ja oskab väga hästi etteantud ülesannetega hakkama saada…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 965 korda, sh täna 1)