Karl Patrick Lauk alustas hooaega võidukalt

Pro Immo klubi värvides sõitev jalgrattur Karl Patrick Lauk tegi pühapäeval juba tänavuse teise stardi ja võitis Prantsusmaal sõidetud Grand Prix de Carcès´i.

“Üldiselt tundsin end päris hästi,” rääkis Karl Patrick Lauk. “Ma ei ole varem hooaja alguses nii vara veel võitnud ja võib-olla on see kevadisteks võistlusteks hea märk. Üritan jätkata head tööd ja napsata veel võite.”

20 km pikkust ringi tuli ratturitel läbida viis korda. Sõidu algfaasis oli Lauk koos meeskonnakaaslastega suhteliselt aktiivne, ta proovis ka mitu korda rünnata ja testis sõiduvormi.

Esimese tõusu lõpus läks saarlane kaasa ühe hea rünnakuga. Tekkisid vahed ja ette sai piisavalt paras punt mehi, kes hakkasid korralikult tööle ja vahe peagrupiga kasvas.

“Neljandal ringil hakati juba katsetama, millest ma ei saanud alguses hästi aru,” selgitas Karl Patrick Lauk. “Kuigi oli suur grupp, hakkas punt mingil hetkel kuklasse hingama ja tuli tööd edasi teha, et ette jääda. Viimasele ringile läksime 42sekundilises eduseisus.”

Viimastel tõusudel hakkasid mehed konkurente tõsisemalt testima. Laugul oli abiks tiimikaaslane ja umbes 1,5 km enne lõppu olnud viimasel tõusul proovis saarlane juba ise. Ette jäi seitse meest, kes hakkasid ründama.

“Üks mees oli küll pisut ees, aga võtsin tema tuulde ja sain võidu kätte,” rääkis Karl Patrick Lauk.

“Enne joont pidin isegi pidurdama, sest tee oli rahvast täis, 150 m enne lõppu oli ka “lamav politseinik”, mis hoogu maha võttis. Tiim jäi rahule, sest sel ajal Prantsusmaal veel eriti palju sõite pole ning nii oli stardis 180 meest ja konkurents tihe.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 166 korda, sh täna 1)