Noortel edukas kabevõistlus

Kui haiguste ja ajaliselt kattunud ürituste tõttu kõrvalejäämist mitte arvestada, läksid laupäeval peetud koolinoorte kabe-esivõistlused päris hästi.

Üheksa tütarlapse ringsüsteemis turniiril jõudsid esikolmikusse vaid noorema astme (I–IV klass) mängijad. 7 punktiga võitis Kai Kommel Muhust. Järgnesid Kahtla tüdrukud Olivia Valk 6,5 ja Marta Link 6 punktiga. Neljas oli ainus keskastme võistleja Hiie Mägi samuti Kahtlast 4,5 punktiga.

Ka kuus keskastme ja neli noorema astme poissi mängisid ühisel turniiril, kuid seal panid vanemad oma paremuse kindlalt maksma. Kolmikvõidu said Kahtla kooli taustaga poisid, kellest 7 punktiga kolmandaks tulnud Karl Henry Teär nüüd küll juba Saaremaa ühisgümnaasiumis õpib. Võrdselt 8 punkti kogusid Rando Nõmm ja Oliver Valk, lisamatši esimese võiduni võitis Nõmm 1,5 : 0,5 ja tuli võitjaks.

Noorematest poistest said kaksikvõidu Kuressaare gümnaasiumi poisid Aleksander Aulik ja Ott Johannes Valge. Kui Auliku (4 p) esikoht oli kindel, siis Valge (2,5 p) edestas samapalju kogunud Andre Janterit Kahtlast alles pärast järelvõistluse võitu 1,5 : 0,5.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)