Kuressaare elektrivõrgus jätkuvad hooldustööd (5)

Elektrilevi lõpetas eelmisel nädalal esimesed täiendavad hooldustööd kuues kõige olulisemas Kuressaare alajaamas, et tõsta Kuressaare elektrivõrgu varustuskindlust. Lähinädalatel käivad Elektrilevi partnerid üle veel kaheksa Kuressaare piirkonna liini, hooldades täiendavalt alajaamu ja testides kaableid.

“Hooldustööde käigus puhastasime alajaamad tolmust ja tahmast ning vahetasime rikkeohtlikke seadmeid,” ütles Elektrilevi käiduosakonna juht Andres Tõnissaar.

“Lisaks hooldustöödele vaatasime koos Elektrilevi parimate ekspertidega üle kõik olulisemad Kuressaare võrku varustavad liinid ja alajaamad ning tuvastasime veel kohti, kus täiendav hooldus aitab võimalikke rikkeid vältida.”

Tõnissaar lisas, et muu hulgas testitakse ka Kuressaare keskpingekaablite vastupidavust.

“Testime kaableid tunduvalt suurema pingega, kui standardparameetrid ette näevad. Selle abil saame välja selgitada nõrgad kohad kaablites ja vajadusel remontida,” selgitas Tõnissaar. Ta kinnitas, et kaablite testimisega seoses ei teki piirkonnas klientidel voolukatkestust, kuna testimise ajal suunatakse klientide elektri­varustus ringliinidega ümber.

Lisaks sellele hooldab ja uuendab Elektrilevi õhuliine Kuressaare ümbruses, mis mõjutavad samuti elektri kvaliteeti linnavõrgus.

Nimelt on rikked linnaümbruse võrgus põhjustanud Kuressaare liinidel pingelohkusid, mis on ennekõike probleemiks linna tööstusettevõtete tundlikele seadmetele. Hooldus- ja uuendustööd aitavad sääraseid probleeme ennetada.

Hiljemalt märtsis automatiseerib Elektrilevi täielikult kaks Kuressaare jaotusalajaama, mis aitab vähendada riketest mõjutatud klientide hulka ja lühendab rikete likvideerimise aega.

Aasta jooksul on plaanis automatiseerida veel viis Kuressaare jaotusalajaama.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 583 korda, sh täna 1)