Rändkauplus palub vallalt toetust

Kauplusauto pidaja FIE Andrus Sunduk küsib seoses kehtestatud teemaksu, kallinenud kütuse ja ostjate vähenemise tõttu Saaremaa vallalt igakuist 200-eurost toetust.

Kaarma, Pihtla, Valjala ja Leisi piirkonnas tegutseval Sundukil on peatusi 30 ringis ja rändkaupluse teenust vajavaid inimesi on väga palju. “Ostjad on talvel peamiselt pensionärid, aga suvel lisandub ka suvitajaid,” rääkis ta. “Kui vanasti oli keset küla üks suur peatus, kuhu ostjad kokku tulid, siis nüüd on need ajad kahjuks möödas. Käin inimestel juba kodus, nad tulevad oma rulaatoriga toast õue ja ostavad, mis vaja.”

Väga olulisel kohal on Andrus Sunduki jaoks erinevate tellimuste täitmine, sest inimesed soovivad tihti torte, kringleid, koeratoitu ja muud pudi-padi, mida tavaliselt auto peal ei ole. Samal ajal on vähenenud nõudlus alkoholi järele. “Kui eelmisel aastal ei andnud aktsiisitõus veel tunda, siis viimane tõus küll ja nüüd on näha, et mehed on Lätis käinud,” tõdes ta.

Kuigi ajad on kauplusautode omanikele rasked ja paljud on juba loobunud, siis Andrus Sunduk alla ei anna, isegi siis, kui vald teda ei toeta. “Esialgu toimetan siiski veel edasi, sest inimesed peavad ju oma toidu kuidagi kätte saama,” ütles ta.

Abivallavanem Marili Niitsi sõnul pole taotlust praegu veel jõutud arutada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)