Estbel esines ilmakuulsal festivalil

Saaremaal elavate muusikute Leana Vapper-Dhoore ja Hartwin Dhoore osalusega folkbänd Estbel esines jaanuaris Šotimaal Glasgow´s mainekal Celtic Connections festivalil. Kolm nädalavahetust kestval üritusel osaleb üle 2100 artisti ja 20 laval toimub üle 300 kontserdi. Sel aastal külastas festivali kokku oma sada tuhat inimest.

Leana ja Hartwin tõdesid, et bändi jaoks, kuhu kuuluvad ka Ward Dhoore ja Maris Pihlap, oli suurfestivalil osalemine ühe unistuse täitumine. Paar aastat tagasi publiku seas olles ei osanud nad oma sõnul ette kujutadagi, et üsna pea esinetakse ise festivali pealaval. Ometi jäädi Tallinna Music Weekil korraldajatele silma ning kutse tuli.

Publik võttis nad Šotimaal soojalt vastu. “Eks see eesti keel üks haldjakeel ole,” oli mitu kuulajat pärast kontserti öelnud.

Estbel kogub vaikselt tuntust ja tuuritab mööda ilma. Aprillis esinetakse Stockholmis pärimusmuusika auhindade jagamisel. Mais ollakse 10 päeva Inglismaal ja osaletakse mitmel põneval festivalil. Kavas on ka tuur Kanadas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 48 korda, sh täna 1)